Skip to content

Osteopathie voor huilbaby’s

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is een zachte geneeswijze die geschikt is voor behandeling bij kinderen.
Door de uiterst zachte wijze van gebruik van technieken o.a. mobilisatietechnieken, ervaart het kind deze als aangenaam.
Voor een osteopaat is iedere behandeling die wordt gegeven aan een kind een bevestiging voor de osteopathie op zich, de verandering die het kind doormaakt lijkt wel een metamorfose (Zoals vaak ouders dit aan mij aangeven).

Huilbaby’s

Tijdens de geboorte ontstaan er compressie krachten die niet alleen op het hoofdje plaatsvinden doch op het gehele lichaam. Het kind is vaak in staat om de eventuele vervormingen, o.a. aan het hoofdje, zelf te corrigeren, doch soms lukt dit niet altijd en is hulp gewenst.
Het huilen is voor de baby een signaal dat hij/zij zich ongemakkelijk voelt. Vaak is er geen aanwijsbare oorzaak te vinden voor het huilen. Het kind is ontroostbaar, onrustig, heeft last van winderigheid, opgezette buik en overstrekkingen.

De ouders zijn dan radeloos, weten het niet meer, hun kindje ervaren zij als ongelukkig.
Huilbaby’s kunnen daarom goed door een osteopaat behandeld worden. De invloed die de geboorte heeft gehad op het hoofdje e.v.t. voorkeurshouding, het onvolledig opgang komen van het darmsysteem, de wervelkolom en nek die pal na de geboorte aan forse krachten zijn blootgesteld, kunnen ervoor zorgen dat het kind zich niet prettig voelt.
Door hier nu op aan te grijpen zorgt een osteopaat ervoor dat al deze structuren worden genormaliseerd. Het kind word rustiger en tevreden.

"Ik had er vaak over gehoord, maar misschien net als elke andere leek op het gebied van osteopatie dacht ik dat het allemaal zweverige activiteiten waren. Niets is minder waar!"

“Elke ouder die een huilbaby heeft gehad, weet precies wat ik doormaakte. Ik hoef daar niet over uit te weiden.
We hebben alles geprobeerd, van ziekenhuisbezoeken tot het inschakelen van een lactatiekundige. Totdat een kennis van mij adviseerde om naar een osteopaat te gaan. Uit wanhoop heb ik het gedaan, ondanks mijn bovenstaande gedachte.
In het begingesprek zei de osteopaat tegen ons dat het misschien net lijkt of hij niets doet en alleen ergens op drukt, maar niets is minder waar. Het helpt!
Na het eerste bezoek zag ik al veranderingen. De osteopaat heeft ons ook tips meegegeven voor thuis, bijvoorbeeld waar mijn vrouw moest masseren als wij zagen dat ons kind een opgezet buikje had. Masseren stimuleerde namelijk de darmen, waardoor het meer lucht liet en daardoor rustiger was!
We zijn drie keer bij de osteopaat langsgeweest en de bezoeken werden vergoed door mijn zorgverzekeraar.

Daarom wil ik hierbij als bladmanager aangeven dat osteopatie zeker een uitkomst is en absoluut niet iets zweverigs. Ik zeg: doen!”

Sharif Sharafeddine, bladmanager van ForYou Magazine!